© team vinnie

  • Vinnie's Facebook
  • Vinnie's Instagram

Len Dejonghe (°2000)  begon zijn wielercarrière op amper 6 jarige leeftijd bij het BMX team Bekaf. In dat jaar behaalde hij de Vlaams Brabantse titel.

 

Iets wat hij daarna nog 3 keer kon herhalen. Vanaf zij 8e jaar ontdekte hij de liefde voor het veldrijden sloot zich aan bij Cycling team 99 en begon deel te nemen aan wedstrijdjes in Nederland. Daar kon hij het kampioenschap op zijn naam schrijven en het jaar daarop begon hij deel te nemen aan wedstrijdjes in België.

 

Door zijn kleine gestalte moest Len het vooral hebben van zijn techniek die hij had opgedaan bij het Bmx-en, maar ondanks dat kon hij ook daar een provinciale titel op zijn naam schrijven en een paar overwinningen boeken. Als eerstejaars nieuweling had hij een flinkse dosis pech, een breuk van de groeischijf, vlak voor het seizoen, en een kniebreuk iets daarop zorgden ervoor dat het seizoen niet bracht wat hij ervan had verwacht. Als tweedejaars behaalde hij in de eerste seizoenshelft een paar overwinningen en werd zo opgemerkt door de IKO Beobank veldritacademie waar hij 2 jaar als junior deel mocht van uit maken. Dit leverde hem 2 provinciale titels op en een paar Nationale selecties voor de wereldbekers.

 

Aangezien deze veldritacademie geen onderdak biedt aan U23 renners was hij daar einde verhaal. Sinds 2018 is Len lid van team Vinnie waar hij onder de vleugels van Vincent Baestaens en Bart Verschueren zich verder hoopt te kunnen ontwikkelen als belofte U23.